НКРЕКП перевірить, чи припинили облгази донараховувати зайве в платіжки українцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКП перевірить, чи припинили облгази донараховувати зайве в платіжки українцям

Фондовий ринок
255
Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), проведе перевірку виконання 14-ма операторами газорозподільних мереж (операторів ГРМ, облгазів) приписів щодо усунення порушень законодавства, виданих регулятором за підсумками попередніх планових і позапланових перевірок.
Таке рішення було ухвалено на засіданні НКРЕКП.
Рішення стосується “Волиньгаз”, “Житомиргаз”, “Закарпатгаз”, “Запоріжгаз”, “Івано-Франківськгаз”, “Київоблгаз”, “Львівгаз”, “Рівнегаз”, “Суммигаз”, “Харківгаз”, “Харківміськгаз”, “Хмельницькгаз”, “Чернівцігаз”, “Чернігівгаз” (всі входять в “Регіональну газову компанію” (РГК) Дмитра Фірташа – Ред.), які здійснюють діяльність в 14 областях.
У березні-квітні Комісія перевіряла в тому числі і зазначені облгази і зобов’язала їх припинити нарахування побутовим споживачам за приведення обсягу спожитого газу до стандартних умов, а також провести перерахунок здійснених нарахувань з жовтня 2018 року.
Регулятор стверджує, що втрати облгазів через різницю в умовах, за яких вони передають газ споживачам, а ті його приймають, включені в тариф операторів ГРМ.

Довідка Finance.ua:

  • НКРЕКП 23 листопада 2018 року винесла низку рішень, якими заборонила операторам здійснювати донарахування в платіжках за газ, що виникли в результаті приведення його обсягу до стандартних умов.
  • У березні 2019 року з дозволу Державної регуляторної служби НКРЕКП провела перевірку облгазів і за її підсумками оштрафувала сім облгазів на загальну суму 5,95 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас