На чому найбільше заробляють харківські ріелтори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

На чому найбільше заробляють харківські ріелтори

Нерухомість
1788
Заробіток на нерухомості в усі часи був хорошим джерелом доходу. Людина може обійтися без всього на світі, крім даху над головою. Тому займатися продажем нерухомості завжди було вигідно. Однак зростання кількості майданчиків по реалізації своїх «квадратних метрів» без посередників зробив цей напрямок менш привабливим, оскільки господарі самостійно намагаються продати майно. Адже ріелтори накручують серйозні відсотки від суми угоди. Мінімум 5%. Конкуренція в ніші зашкалює, а угод дуже мало.
На чому найбільше заробляють харківські ріелтори
Альтернативою стала здача квартир в оренду. За допомогу в пошуку житла на тривалий період ріелтори зазвичай просять одноразову комісію, яка дорівнює сумі місячного внеску. Але найбільше можна заробити здаючи квартиру або будинок в подобову оренду.
Варіанти заробляти
  • Здавати свою квартиру.
  • Здавати чужу, заробляючи на посередництві.
У першому випадку 100% доходу належить вам. У другому випадку тільки націнка, наприклад, 100 або 200 грн. Залежно від суми, яку буде просити господар. «У місяць можна заробляти від 10000 до 25000 грн.» – говорить ріелтор Максим. Він здає подобово в Харкові на Салтівці дві свої квартири і п’ять квартир по суборенді, віддаючи 75% заробітку господарям. За словами Максима, він 1-2 квартири щодня здає подобово і стільки ж погодинно.
Ціни на добову оренду
Наприклад, ціна оренди квартири подобово в Харкові на Apartila варіюється від 200 до 1600 грн. на добу. Середній цінник – 500 грн. на добу. Традиційно вартість залежить від близькості до метро і у Харкова, стану ремонту і меблів, а також рівня зручностей.
Формула розрахунку рентабельності
Цінник на добову оренду – це лише вершина айсберга. Він включає в себе такі витрати:
  • утримання квартири в чистоті;
  • комунальні послуги;
  • маркетинг;
  • оподаткування (якщо працювати «по-білому»).
Якщо знаходити клієнтів на кожен день, то місячний оборот, при середній вартості добової оренди 500 грн. на добу, складе 15000 грн. в місяць. Звідси потрібно відрахувати податки (близько 1500 грн. для цієї суми), комуналку – 1000-1500 грн./міс., рекламу до 1000 грн./міс. З 15000 грн. при роботі через ФОП чистий прибуток – 11000 грн. Тобто приблизно 73-75% від обороту. Що вельми привабливо для пасивного доходу, який займає у вас до 30 хвилин в день.
Але офіційно працює лише 10% ринку, поєднуючи при цьому діяльність з нерухомістю з якоюсь іншою підприємницькою діяльністю. 90% ринку знаходиться в сірій зоні і не платить податки. Практично нереально відстежити, кому, по чому і скільки разів людина здала свою квартиру. Тому рентабельність зростає з 73-75% до 83-85%. З 15000 грн. це 12500 грн. на міс. Розрахунок виконан для однієї квартири.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас