Німецький хімічний концерн повинен сплатити американській парі понад $2 млрд компенсації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький хімічний концерн повинен сплатити американській парі понад $2 млрд компенсації

Особисті фінанси
868
Суд присяжних у Каліфорнії в понеділок, 13 травня, засудив Bayer до виплати компенсації в розмірі понад два мільярди доларів (1,78 мільярда євро) американській подружній парі, яка звинувачує компанію Monsanto, що належить концерну, у виробництві отруйного гербіциду.
За твердженням позивачів, гліфосат, що міститься у виробленому компанією засобі для знищення бур’янів, сприяв розвитку у них онкологічного захворювання.
Звинувачення також намагалося переконати присяжних, що Monsanto маніпулювала даними досліджень, бажаючи приховати потенційну небезпеку.
Це вже третій процес через гліфосат, який програє Bayer. Як і в двох попередніх випадках, адвокати концерну мають намір подати апеляцію, наполягаючи на тому, що продукція Monsanto не могла завдавати шкоди людському здоров’ю, а сам гліфосат абсолютно безпечний. Нині в США в суди подано 13 400 позовів проти Monsanto.
У 2015 році Міжнародне агентство з вивчення раку визнало гліфосат, який застосовують проти бур’янів, “ймовірно канцерогенним для людини”, проте деякі інші спеціалізовані установи вважають гліфосат безпечним для людей.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас