Amazon поступово замінює своїх працівників на складах роботами-пакувальниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon поступово замінює своїх працівників на складах роботами-пакувальниками

Фондовий ринок
429
Найбільший в світі ритейлер, компанія Amazon, тестує на своїх складах технологію автоматизації, за допомогою якої упаковка товарів здійснюється в п’ять разів швидше. Працівники розміщують товари на конвеєрній стрічці, а роботи їх сканують і упаковують в коробки. Таким чином машина може обробити 700 замовлень на годину.
Видання Reuters стверджує, що на поточний момент технологія використовується на декількох складах, але Amazon розглядає можливість більш широкого застосування сили. Це неминуче призведе до скорочень робочих місць, оскільки кожна машина здатна замінити 24 людини.
«Ми запустили пілотну версію нової технології з метою підвищення безпеки, прискорення доставки і збільшення ефективності. Ми очікуємо, що кошти, зекономлені за рахунок підвищення ефективності, будуть спрямовані на нові послуги для клієнтів, які створять нові робочі місця», – повідомив представник Amazon.
Технологія, яку впроваджує Amazon, далеко не нова. Компанія тестує її вже п’ять років, використовуючи італійських роботів-пакувальників CartonWrap поряд зі своїми роботами SmartPac.
Джерела стверджують, що один такий робот-пакувальник обходиться компанії в $1 млн, не враховуючи додаткових витрат на експлуатацію. Але вони не можуть працювати повністю автономно і потребують допомоги людей, наприклад, для завантаження товарів на стрічку або усунення будь-яких проблем під час пакування. І все ж таки, за оцінками Reuters, роботи можуть стати причиною скорочень близько 1300 робочих місць в США.
Amazon уникає будь-яких негативних згадок в пресі, пов’язаних зі звільненнями через автоматизацію на складах. По суті компанія не звільняє своїх працівників, просто сама робота настільки виснажлива, що люди довго не витримують.
Таким чином Amazon поступово замінює їх роботами, але повністю автоматизовані склади з’являться не раніше ніж через 10 років, кажуть в компанії.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас