Львів планує взяти 25 мільйонів євро кредиту на купівлю 100 тролейбусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львів планує взяти 25 мільйонів євро кредиту на купівлю 100 тролейбусів

Казна та Політика
282
Львівська міська рада підписала мандатний лист з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) про залучення 25 млн євро кредиту для купівлі 100 тролейбусів.
Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.
“Інфраструктура Львова оновлюється. Пріоритетом для міста є збільшення кількості екологічних видів транспорту – трамваїв, тролейбусів, електробусів та спорудження якісного дорожного покриття. Для цього міська рада підписала мандатний лист з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC). Це дозволяє говорити про одне із найбільших за всю історію залучення коштів міжнародної фінансової інституції у розвиток міста. А саме – про 50 млн євро, з них: 25 млн євро – на закупівлю 100 нових тролейбусів, 10 млн євро – на ремонт і оновлення електромережі, 15 млн євро – на ремонт вул. Шевченка”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що 13 травня відбувся один із перших етапів співпраці – підписання мандатного листа – договору про наміри, а вже згодом місто та МФК розглянуть можливість підписання кредитного договору. Підписантами мандатних листів є МФК, Львівська міська рада та 2 комунальні підприємства – «Львівавтодор» та «Львівелектротранс».
“І це лише один з небагатьох проектів, які Міжнародна фінансова корпорація (IFC) планує реалізовувати зі Львовом”, – відзначив голова регіонального представництва Міжнародної фінансової корпорації (IFC) в Україні, Білорусі та Молдові Джейсон Палмер.
За його словами, розглядається можливість реалізації наступних заходів: технічна допомога місту (консалтинг, оцінка, дослідження по транспорту), фінансування проектів міста на 50 млн євро.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас