Чому банки відмовляють у кредитах бізнесу, і яка альтернатива для ФОП? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

Чому банки відмовляють у кредитах бізнесу, і яка альтернатива для ФОП?

Кредит&Депозит
2274
Чому банки відмовляють у кредитах бізнесу, і яка альтернатива для ФОП?
Кредитування юросіб – одна з найбільш популярних банківських послуг в нашій країні. Підприємці, бажаючи вкласти кошти в розвиток власного бізнесу, звертаються в фінансові організації за позиками. Але навіть цієї категорії, здавалося б, забезпечених позичальників банки можуть відмовляти.
Причини відмови
Найчастіше клопотання відхиляються в таких випадках:
1.Надання невірних даних або фальшивих документів під час оформлення заявки. Всі потенційні позичальники ретельно перевіряються, так як бізнес-кредити припускають видачу чималих сум.
2.Негативна кредитна історія. Виникає, якщо здобувач позики раніше брав гроші в борг і не повертав, або має прострочення за фінансовими зобов’язаннями на даний момент.
3.Сумнівна хоздіяльність юрособи. Банку потрібно бути впевненим, що він видає кошти не підставний, а реально існуючої фірмі. Тому потрібно надати велику кількість документації, яка підтверджує, що компанія дійсно працює.
4.Відмова в наданні інформації. Щоб проаналізувати фінансовий стан фірми, банк запитує необхідні йому відомості, що стосуються управлінської звітності.
5.Істотна фінансове навантаження на позичальника. Якщо у претендента вже є кредитні зобов’язання перед іншим фінустановою, фахівці можуть порахувати, що він не впорається з поверненням заборгованості.
6.Погана фінансова ситуація на підприємстві. Коли діяльність юрособи не приносить достатнього доходу, не виключено, що позикові кошти банку назад віддавати буде нічим.
7.Нестабільний дохід. Якщо сьогоднішнє фінансове становище позичальника залишає бажати кращого або напрямок діяльності його фірми визнано неперспективним, постає питання про його платоспроможності.
8.Відсутність забезпечення. В основному банки видають великі суми юрособам під заставу. Якщо майно, потенційно придатне для реалізації з метою покриття всього боргу, відсутнє або не піддається продажу, в кредитуванні відмовляють.
9.Невідповідна мета використання кредитних коштів. Банк може сам вирішувати, які завдання юрособи вірті фінансування.
Альтернатива банківській позиці
«Причини банківських відмов у кредитуванні завжди пов’язані з ризиками порушення принципів діяльності цих організацій. Однак це не означає, що варто попрощатися з думкою про отримання позикових коштів» – коментують ситуацію в популярній фінансовій організації з кредитування підприємців Бізнес Позика
Послуги кредитування надають спеціальні небанківські організації. Вони працюють за своїми правилами:
•ставлення до позичальників більш лояльне;
•вимоги до претендента занижені.
Завдяки цьому розраховувати на позику можуть навіть ті, кому відмовили в банку. Єдиним мінусом кредитування від небанківських фінансових установ є високі відсотки. Підвищуючи ставки, ці компанії згладжують ризик неповернення коштів, виданих неідеальному позичальнику.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас