Вчителів в Україні готуватимуть за європейським стандартом цифрової компетентності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчителів в Україні готуватимуть за європейським стандартом цифрової компетентності

Казна та Політика
540
У Міністерстві освіти і науки України фіналізують роботу над стандартом цифрової компетентності вчителя.
Про це в інтерв’ю порталу “IT-школяр” повідомила голова Комітету з цифрових технологій в освіті при МОН Тетяна Нанаєва.
За основу українського стандарту взято європейський – Digital Competence Framework for Educators, він переведений і адаптований. Зараз опис стандарту на стадії узагальнення та розміщення для публічного обговорення. Відповідну робочу групу очолює представник Комітету з цифровізації Наталія Морзе.
Стандарт містить кілька аспектів цифрових компетенцій: для професійного розвитку вчителя; для формування цифрової компетенції у учнів, для навчання і оцінки успіхів учнів; для створення і використання цифрових ресурсів. Крім того, передбачається унормувати рівні володіння цифровими навичками. У країнах ЄС існує до восьми рівнів, в Україні введуть три: початківець, інтегратор/впевнений користувач, експерт.
Тетяна Нанаєва повідомила, що після прийняття стандарту цифрових компетентностей вчителя необхідно оновити положення про атестацію та сертифікації педагогів, професійні стандарти і положення про підвищення кваліфікації, а також освітні стандарти і програми ЗВО для спеціальностей “Освіта” та “Педагогічна освіта” та ін. “Багато роботи попереду. Якщо ми хочемо отримати системні зміни, в системі все повинно бути узгодженим”, – зазначила експерт.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас