ОАЕ заявили про напад на нафтові танкери в Перській затоці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОАЕ заявили про напад на нафтові танкери в Перській затоці

Енергетика
2428
Об`єднані Арабські Емірати (ОАЕ) повідомили про скоєння диверсійних операцій проти нафтових танкерів та інших суден неподалік від територіальних вод ОАЕ. Атаки вчинені у ніч на понеділок, 13 травня, запевняють у міністерстві закордонних справ цієї арабської країни, передає Reuters.
Згідно з повідомленням МЗС ОАЕ, жертв унаслідок нападів немає. Однак серйозних пошкоджень зазнали два нафтових танкери та ще два інших судна. Власне, інцидент стався неподалік від Ормузької протоки, через яку на світовий ринок потрапляє практично вся нафта, видобута в країнах Перської затоки.
Арабські держави засудили напади.
Акти саботажу проти цивільних торгових суден, про які повідомляли ОАЕ, засудили провідні арабські держави, в тому числі Саудівська Аравія та Єгипет.
Приміром, Ер-Ріяд назвав ці напади “серйозною загрозою для безпеки судноплавства, що негативно позначається на регіональній та міжнародній безпеці”, йдеться в заяві МЗС Саудівської Аравії. У дипломатичному відомстві саудитів також переконані, що ті, хто спланував та провів цей акт саботажу, мали на меті похитнути надійність провідних постачальників нафти у світі.
Так само в Ер-Ріяді визнали, що два пошкоджених нафтових танкери належали саудитам.
З критикою нападів виступив також і Єгипет. МЗС Єгипту засудило “будь-які дії, котрі можуть зашкодити національній безпеці” ОАЕ. Так само Каїр запевнив шейхів ОАЕ, що й надалі підтримуватиме їх за будь-яких викликів.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас