Анбандлінг "Нафтогазу" має завершитись до кінця року - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Анбандлінг "Нафтогазу" має завершитись до кінця року - Гройсман

Енергетика
1969
НАК “Нафтогаз України” має всі можливості для завершення анбандлінгу як умови залучення іноземного партнера до управління газотранспортною системою України до 1 січня 2020 року, і відповідальність за це несе голова правління НАК Андрій Коболєв – заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
“Це можливо, якщо цим професійно займатися”, – сказав Гройсман.
За його словами, що стосується подальшої діяльності газотранспортної системи, анбандлінгу і видобутку газу – це персональна відповідальність НАК “Нафтогаз України” і голови правління Коболєва. “Він має сьогодні мандат, щоб ефективно провести всю цю роботу, збільшити видобуток газу, забезпечити функціонування спільно з міжнародними партнерами газотранспортної системи”, – сказав Гройсман.
Прем’єр-міністр зауважив, що всі необхідні урядові акти були ухвалені ще в 2016 році.
Коментуючи новий раунд тристоронніх переговорів, про необхідність якнайшвидшого проведення якого заявив днями віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович, прем’єр зазначив, що українську делегацію на них як і раніше очолює міністр закордонних справ, якому такі повноваження дав уряд.

Довідка Finance.ua:

  • Анбандлінг – це відокремлення один від одного підприємств, які займаються транспортуванням природного газу(Оператора ГТС) від тих, які займаються видобутком і постачанням природного газу та електричної енергії.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас