Єврокомісія висунула пропозицію про умови транзиту газу після 2019 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія висунула пропозицію про умови транзиту газу після 2019 року

Фондовий ринок
1027
Єврокомісія висунула пропозицію НАК “Нафтогаз України” і російському “Газпрому” про умови транзиту газу після 2019 року.
Про це заявив віце-президент Єврокомісії Шефчович після завершення тристоронніх газових переговорів Україна-ЄС-Росія в Брюсселі.
“Наприкінці зустрічі я висунув сторонам пропозицію, яка передбачає три основні параметри майбутньої угоди: тривалість, обсяг та мита. Але вона також передбачає такі важливі параметри, як інвестиції, законодавчі та технічні вимоги. Не вдаючись в деталі з тим, щоб забезпечити успішний результат, я переконаний, що це чесна пропозиція, що грунтується на нашому глибокому аналізі і довгих експертних переговорах”, – сказав він.
“Я б хотів скликати наступну міністерську зустріч у травні цього року. Ми запропонували сторонам продовжити дискусії на рівні старших експертів”, – додав Шефчович.
Голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв заявив, що пропозиція Шефчовича – “це певна точка відліку, яку ми точно будемо розглядати”.
“Ми вперше її почули, вперше її отримали. Сподіваюся, в найближчі два місяці у нас буде достатньо часу, щоб її обговорити. Ця пропозиція щодо майбутніх обсягів і термінів контракту після 2019 року. Деталі пропозиції поки що коментувати не хочу”, – сказав він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас