Викуп двох обленерго у росіян посилить енергобезпеку України - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Викуп двох обленерго у росіян посилить енергобезпеку України - експерт

Фондовий ринок
1120
Придбання компаній ДТЕК двох обленерго – “Київобленерго” і “Одесаобленерго” – у російської групи VS Energy позитивно впливає на енегобезопасность і енергонезалежність України. Про це заявила політолог Світлана Кушнір.
“Коли ми говоримо про національну безпеку, то чомусь багато наших громадян думають, що це тільки контроль над кордоном або сильна армія. Насправді енергетична безпека – це надважлива складова взагалі всього сегмента безпеки країни”, – сказала Кушнір в ефірі “Обоз ТВ”.
За її словами, власником 10 українських обленерго є компанія з російськими власниками.
“VS Energy зареєстрована в Нідерландах, і начебто є міжнародною компанією. 10 областей, 10 обленерго в активі цієї компанії. Але бенефіціарами та власниками цієї компанії є росіяни: Гінер, Воєводін і Олександр Бабаков. Бабаков – це екс-віце-спікер Державної Думи Російської Федерації”, – пояснила Кушнір.
Вона також зазначила, що в Україні обленерго належать різним власникам, відповідно, ніякої монополії немає.
“Вони розподілені між бізнесменами. Наприклад, у того ж Григоришина в контрольному пакеті акції 8 обленерго. У того ж Коломойського 6, здається. А після купівлі, якщо не помиляюся, ДТЕК “Київобленерго” і “Одесаобленерго” в активі цієї компанії буде 5 обленерго. Не забуваємо, що у Бабакова і компанії залишається ще контрольний пакет акцій 8 обленерго. тому говорити про те, що ДТЕК стає таким монополістом на енергетичному ринку, неправильно. Навпаки, я думаю, що це питання політизується”, – сказала вона.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас