У МінАПК розповіли, коли в Україні подешевшає цибуля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МінАПК розповіли, коли в Україні подешевшає цибуля

Аграрний ринок
655
У поточному році в Україні очікується хороший урожай цибулі, що призведе до зниження цін вже в червні 2019 року – розповів начальник управління рослинництва, насінництва, садівництва і виноградарства Мінагрополітики України Леонід Сухомлин.
«З кожним днем ​​дедалі більше надходить цибулі в торгові мережі з надранніх і ранніх строків посадки, як вітчизняного, так і імпортного виробництва, і вже на початку-середині червня ціни істотно знизяться», – зазначив чиновник.
На його думку, є два головні чинники, які призвели до різкого зростання вартості цибулі в Україні. Це недобір врожаю через несприятливі погодно-кліматичні умови та інші чинники (посуха в березні-квітні 2018) в період посіву цибулі ріпчастої в південних регіонах, які привели до зменшення площ культури на 2,3 тис. га або 4,2% проти 2017 року. Другий фактор – це несприятливі погодні умови в липні-серпні 2018 року в період дозрівання і збирання в південних регіонах (Херсонська, Одеська та Миколаївська області), які були викликані затяжними інтенсивними дощами. Як наслідок цибуля «хворіла», спостерігалося її гниття ще на полі.
«Вищезазначені фактори призвели до зменшення виробництва цибулі в 2018 році на 92,7 тис. тонн або 10% проти 2017 року», – повідомив Сухомлин. Уточнивши, що у сільськогосподарських товаровиробників урожай зменшився на 41 тис. тонн або 35% до показника 2017 року.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас