Кабмін подав на ратифікацію нову податкову угоду зі Швейцарією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін подав на ратифікацію нову податкову угоду зі Швейцарією

Казна та Політика
260
Кабінет Міністрів подає на ратифікацію Протокол між урядами України та Швейцарії про внесення змін до Конвенції про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи і капітал – розпорядження Кабміну №289-р.
Протокол передбачає появу ставок оподаткування відсотків і роялті в розмірі 5%. Також в процедуру взаємного вирішення податкових суперечок вводиться арбітраж.
Крім цього, оновлена ​​редакція статті з обміну інформацією, яка повинна значно розширити можливості країн в частині обміну податковою інформацією без застережень щодо вимог національного податкового інтересу або банківської таємниці.
Зміни також будуть внесені в норму про застосування права на отримання переваг – вони не будуть надаватися щодо виду доходу або майна, якщо однією з головних цілей будь-якої домовленості чи угоди між суб’єктами господарської діяльності було безпосереднє або опосередковане отримання ними такої переваги.
У січні поточного року міністр фінансів України Оксана Маркарова і президент Швейцарії Улі Маурер підписали Протокол про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Швейцарською Конфедерацією про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи і капітал.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас