Корабель SpaceX Crew Dragon отримав руйнування в ході тестування парашутів у квітні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корабель SpaceX Crew Dragon отримав руйнування в ході тестування парашутів у квітні

Технології&Авто
641
Аварія в ході тестування двигунів пілотованого космічного корабля Crew Dragon, яка призвела до його руйнування, як з’ясовується, була не єдиною невдачею, що спіткала SpaceX в квітні.
На цьому тижні заступник директора NASA з дослідження космосу людиною Білл Герстенмаєр (Bill Gerstenmaier) в ході слухань в комітеті Палати представників з науки, космосу і технологій Конгресу США зізнався, що в квітні з Crew Dragon трапилася ще одна аварія в ході тестування парашутів, що пройшло у Неваді.
«Випробування пройшли незадовільно, – повідомив Герстенмаєр. – Ми не отримали бажаних результатів. Парашути не спрацювали так, як було задумано».
За його словами, під час випробування над висохлим озером в Неваді космічний корабель отримав пошкодження при падінні на землю.
Crew Dragon оснащений чотирма парашутами, і це тестування було призначене для того, щоб визначити, наскільки безпечно космічний корабель може приземлитися при пошкодженні одного з парашутів. На жаль, після навмисного відключення одного з парашутів інші три не спрацювали, що призвело до описаного Герстенмаєром інциденту.
Разом з тим чиновник висловив впевненість, що проблеми з парашутною системою Crew Dragon будуть незабаром вирішені і ніщо не завадить реалізації амбітних планів федерального уряду щодо подальшого освоєння космосу. Він підкреслив, що саме для цього і проводяться випробування. «Це частина процесу пізнання, – сказав Герстенмаєр. – Завдяки цим осічкам ми збираємо дані та інформацію для вивчення і створення такої конструкції, яка в підсумку забезпечила б безпеку для наших екіпажів. Тому я не розглядаю це як негатив. Саме тому ми займаємося випробуваннями».
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас