США можуть оголосити Росію країною, що маніпулює валютою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США можуть оголосити Росію країною, що маніпулює валютою

Світ
923
Уже цього місяця міністерство фінансів США має намір розширити список країн, які, на думку Вашингтона, маніпулюють своєю валютою для отримання додаткової вигоди, повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.
Зараз в цьому переліку, який американське відомство складає двічі на рік, 12 країн, але незабаром їх кількість може збільшитися до 20. Серед країн, які потрапили до нього, можуть виявитися Ірландія, Малайзія, Таїланд, Індонезія, В’єтнам і Росія.
В першу чергу йдеться про такі маніпуляції з курсом валют, як, наприклад, навмисна девальвація грошей з метою ускладнити конкуренцію американським компаніям, отримавши тим самим перевагу. У 2016 році в таких хитрощах президент США Дональд Трамп звинувачував, наприклад, Китай, який, на його думку, почав знецінювати юань навмисно.
Втім, шанси Росії на включення в цей самий список збільшив свого часу той же Трамп, заявивши на своїй сторінці в Twitter, що «Росія і Китай граються з девальвацією валюти, бо США підвищують ключову ставку». І додав: «Це неприйнятно».
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас