Nestle звільнить 4 тис. співробітників у США - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nestle звільнить 4 тис. співробітників у США - Bloomberg

Фондовий ринок
330
Швейцарська Nestle, найбільший виробник продуктів харчування і безалкогольних напоїв у світі, починаючи з третього кварталу 2019 року поступово припинить постачання заморожених продуктів безпосередньо в супермаркети США, в зв’язку з чим американський підрозділ компанії скоротить штат на 4 тис. осіб.
Як повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на заяву представників Nestle, зроблену на зборах акціонерів в місті Арлінгтон (штат Вірджинія), підрозділ активно скорочував витрати, однак пряма доставка продукції ритейлерам все одно залишилася дуже дорогою.
“Ми вже досягли максимальної ефективності операцій, – заявив глава американського бізнесу Nestle Стів Преслі. – Компанія не може собі дозволити дублюючі статті витрат”.
Загалом в американському підрозділі Nestle працюють близько 48 тис. осіб, скорочення торкнеться 8,3% штату. В рамках реорганізації операцій, завершення якої очікується до початку другого кварталу 2020 року, компанія закриє вісім розподільних центрів на території США.
Одноразові витрати, пов’язані з переходом до нової моделі поставок, яка передбачає доставку продукції на склади ритейлерів, складуть близько $500 млн, за оцінкою керівництва компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас