Облгази «шантажують» споживачів, відключаючи їх від газу — Нафтогаз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Облгази «шантажують» споживачів, відключаючи їх від газу — Нафтогаз

Енергетика
3211
Низка облгазів України почала відключати своїх споживачів від газу під приводом технічного обстеження газових труб. За відновлення газопостачання ці компанії вимагають гроші.
Про це повідомляє прес-служба Нафтогазу на сторінці у Facebook.
“Облгази придумали новий спосіб для збору додаткових коштів зі споживачів — відключають будинки від газопостачання під приводом технічного обстеження мереж. Перевіряти труби цілком нормально та необхідно. Але до суто технічного процесу облгази підійшли творчо. Відновити постачання газу обіцяють лише після оплати додаткових рахунків”, – ідеться в повідомленні.
Що вимагають газовики?
Аби відновити газопостачання, газовики вимагають данину близько 1000 грн з кожної квартири. З них 500 грн, начебто, за обслуговування колонки, яке вони навіть не проводили.
Як зазначається, фірташевські облгази продовжують нараховувати незаконні борги майже по всій країні. А тепер ще вдаються до силових методів — перекриття труби.
Що радять фахівці?
У випадку зайвих цифр у рахунках чи шантажу з боку облгазів експерти радять терміново висувати претензії до компанії, а також писати скарги до Нацкомісії з енергетики. Наступний етап – звернення до правоохоронців і позов до суду.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас