Кабмін призначив нового голову податкової служби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін призначив нового голову податкової служби

Казна та Політика
846
Кабінет міністрів України призначив Сергія Верланова головою Державної податкової служби.
Про це на засіданні уряду оголосив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.
“Кабінет Міністрів призначив Сергія Верланова Головою Державної податкової служби (ДПС) на п’ять років з дати початку фактичного виконання обов’язків. Випробувальний термін триватиме місяць”, – ідеться в повідомленні.
Сергій Верланов отримав цю посаду як переможець конкурсу на посаду голови ДПС, який був оголошений 20 березня 2019 року Кабінетом міністрів України в рамках реформи Державної фіскальної служби розпорядженням №163.
Конкурс проводила Комісія з питань вищого корпусу державної служби. Він складався з трьох етапів, був відкритим для громадськості, а у процесі перевірки та оцінювання робіт брали участь українські та іноземні експерти.
23 квітня 2019 року, відповідно до п. 5 ч. 4 Ст. 27 Закону України «Про державну службу» за результатами загального рейтингу переможцем конкурсу Комісія визначила Сергія Верланова і рекомендувала його Уряду для призначення на посаду керівника ДПС.
Після призначення Голови ДПС має відбутися реєстрація юридичної особи, переведення працівників ДФС до Державної податкової служби (не менше 30%), а КМУ має прийняти розпорядження про початок роботи нової структури.

Довідка Finance.ua:

  • Сергій Верланов здобув вищу освіту у Львівському національному університеті імені Івана Франка: у 2003 році закінчив юридичний факультет за спеціальністю «Правознавство» та здобув кваліфікацію магістра права; у 2008 році отримав науковий ступінь кандидата юридичних наук зі спеціальності «Теорія та історія держави і права; історія політичних і правових учень».
  • Після завершення навчання працював юрисконсультом низки підприємств Львівської області. У листопаді 2008 року почав працювати на посаді юриста в одній із компаній Великої четвірки – PwC, де пропрацював до червня 2015 року. З липня 2015 року до липня 2018 року обіймав посаду партнера у провідній юридичній фірмі України Sayenko Kharenko.
  • У 2015-2017 роках був співголовою юридичного правового комітету Американської Торгової Палати в Україні. З 2016 року є членом Громадської ради доброчесності, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (делегований Асоціацією правників України).
  • 26 липня 2018 року призначений на посаду заступника Міністра фінансів України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас