Спеціаліст прокоментував новації у процедурі присвоєння поштової адреси житловим будинкам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спеціаліст прокоментував новації у процедурі присвоєння поштової адреси житловим будинкам

Нерухомість
853
Скорочення терміну надання поштової адреси спростить оформлення угод з придбання житла.
 Про це розповів директор Департаменту правовстановлюючих документів Холдингової компанії “Київміськбуд” Сергій Вивдюк.
Вивдюк вважає, що таке істотне скорочення терміну надання поштових адрес буде сприяти якнайшвидшому оформленню правовстановлюючих документів.
28 квітня цього року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України № 367 “Деякі питання дерегуляції господарської діяльності”. За новим порядком отримати адресу об’єкта будівництва і нерухомості можна буде тільки за 5 днів, тоді як зараз цей термін становить в середньому 30 днів. Тепер адреси будуть надаватися автоматично до початку будівництва разом з містобудівними умовами і обмеженнями або будівельним паспортом.
“Від новацій в законодавстві “Київміськбуд” очікує тільки позитивного ефекту. Те, що поштова адреса буде присвоюватися до початку будівництва, в перспективі спростить ведення не тільки будівельної документації, а й документів з оформлення угоди купівлі/продажу, оскільки відпаде необхідність в доведенні відповідності між будівельною і поштовою адресами”, – говорить він.
На думку Вивдюка, скорочення часу присвоєння поштової адреси з місяця до 5 днів робить інвестування більш привабливим і знімає певні побоювання покупців, адже вони заздалегідь знатимуть, що поштова адреса вже є.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас