Українські архітектори підтвердили права на проект моста через Володимирський узвіз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські архітектори підтвердили права на проект моста через Володимирський узвіз

Казна та Політика
742
Швейцарське архітектурне бюро не є автором концепції мостового пішохідно-велосипедного переходу між парками “Хрещатий” та “Володимирська гірка” в Києві. Про це свідчать документи, опубліковані київськими архітекторами в Facebook, а також особисті свідчення розробників концепції.
“Матеріали Містобудівної ради 2012 року. Проект 2011. Конкурс, на якому швейцарці зайняли друге місце, поцупивши нашу ідею ламаного моста – 2013 рік. Ось, власне і все, дорогі метальники”, – написав на своїй сторінці в соцмережі столичний архітектор Андрій Миргородський.
Він також доклав до публікації фотокопію одного з ракурсів проекту моста, разом із супровідним документом Містобудівної ради від 2012 року.
Прокоментував інформацію швейцарських архітекторів і один з реальних розробників концепції Олександр Горбан.
“Побачив цю публікацію і хочу дати свій коментар: концепція велопішохідного мостового переходу, який будується, була розроблена ДО оголошення міжнародного конкурсу, і швейцарські архітектори до неї не можуть бути причетними. Концепція розроблялася мною в складі ТОВ “Проектні Системи” і є власністю цієї компанії. Схему генерального плану було надано організаторам конкурсу для підготовки конкурсного завдання”, – пояснив архітектор.
У коментарях до свого посту він також виклав декілька візуалізацій майбутнього моста, розроблених його компанією за два роки до конкурсу, в якому брало участь швейцарське бюро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас