Російську нафту забруднили навмисне, щоб приховати розкрадання на $15 тисяч - слідство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російську нафту забруднили навмисне, щоб приховати розкрадання на $15 тисяч - слідство

Енергетика
2196
Причиною забруднення російської нафти, яку постачали трубопроводом «Дружба» до України, Білорусі та ЄС, стало розкрадання нафти на загальну суму близько 1 мільйона рублів (15 тисяч доларів). Збитки від забруднення лише в Білорусі склали близько 100 мільйонів доларів.
Про це йдеться у повідомленні Слідчого комітету РФ.
Зазначається, що розкрадання нафти здійснювалося шістьма особами — посадовцями низки російських компаній — у період з серпня 2018 по квітень 2019 року. За цей період вони встигли викрасти нафти на загальну суму щонайменше 1 мільйон рублів (близько 15 тисяч доларів). Для того, щоб приховати розкрадання, вони забруднили цю нафту хлоровмісними сполуками.
Внаслідок забруднення у Росії було приведено у непридатний для експлуатації стан 8 резервуарів з нафтою, а у трубопроводі «Дружба» виявилось 5 мільйонів тонн забрудненої нафти, непридатної для експлуатації. Збитки від постачання забрудненої нафти лише у Білорусі оцінили у 100 мільйонів доларів.

Довідка Finance.ua:

  • 21 квітня у Білорусі повідомили, що нафта, яку туди постачає Росія, має високий вміст хлорорганічних сполук, які можуть пошкодити обладнання НПЗ. Тому Білорусь обмежила експорт нафтопродуктів до інших країн.
  • 23 квітня стало відомо, що російська низькоякісна нафта надійшла до Польщі та України.
  • 25 квітня компанія «Укртранснафта» припинила транзит російської нафти по магістральному нафтопроводу «Дружба», який проходить через територію Білорусі.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас