АМКУ оштрафував на 150 млн грн дві компанії "Укрбуду" за змову в двох тендерах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував на 150 млн грн дві компанії "Укрбуду" за змову в двох тендерах

Фондовий ринок
405
Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував на 149,93 млн грн дві компанії “Укрбуду” – ТОВ “Північно-український будівельний альянс” і ТОВ “Спецбуд-Плюс” за змову в тендерах на реконструкцію Національного інституту серцево-судинної хірургії ім.М.Амосова та гімназії ім. Бойченка (обидва – Київ).
Про це повідомив АМКУ на своєму сайті сайті.
Згідно з релізом, Київське обласне територіальне відділення АМКУ з’ясувало, що зазначені компанії, які входять до однієї корпорації “Укрбуд”, надавали один одному фінансову допомогу, виконували роботи для одних і тих же підрядників, використовували однакову IP-адресу для податкової звітності та входу в систему “клієнт -банк”, а також діяли синхронно в часі.
Штраф Північно-українському будівельному альянсу склав в цілому 71,45 млн грн (56,16 млн грн – за тендером на реконструкцію інституту і 15,29 млн грн – гімназії), а “Спецбуд-Плюс” оштрафований в цілому на 78,48 млн грн (63,19 млн грн і 15,29 млн грн відповідно), зазначається в повідомленні АМКУ.
Очікувана вартість тендеру на реконструкцію Національного інституту серцево-судинної хірургії ім.М.Амосова становила 2,8 млрд грн, гімназії ім. Бойченка (обидва – Київ) – 175 млн грн.
Рішення щодо тендеру на реконструкцію Шулявського шляхопроводу за участю компанії “Укрбуд” очікується, орієнтовно, через два тижні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас