Microsoft розробляє програмне забезпечення для виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft розробляє програмне забезпечення для виборів

Фондовий ринок
288
Компанія Microsoft розробляє програмне забезпечення, яке дозволить зробити процес голосування на виборах безпечним, таким, що перевіряється і піддається надійному аудиту.
Про це заявив генеральний директор Microsoft Сатья Наделла на щорічній конференції компанії для розробників програмного забезпечення, повідомляє Associated Press.
За словами Наделли, це в перспективі дозволить “модернізувати всю виборчу інфраструктуру в усьому світі”.
Щоб убезпечити виборчий процес від зовнішнього втручання, реєстрація бюлетенів відбуватиметься в зашифрованому вигляді, пояснив він. За його словами, це дозволить їх “точно і незалежно відстежувати після того, як вони були подані”.
Програмне забезпечення (ПЗ) розробляється спільно з компанією Galois із Орегона, яка також працює над створенням прототипу захищеної системи голосування за контрактом із DARPA – передовим дослідницьким агентством Пентагону.
Microsoft називає нове ПЗ “ElectionGuard”.
“ElectionGuard дозволить виборцям підтвердити, що їхні голоси точно записані. Окрім того, унікальний кодований трекер, який він виробляє, реєструє зашифровану версію голосування, яка зберігає сам процес голосування у таємниці, забезпечуючи при цьому точний підрахунок голосів”, – зазначається у повідомленні.
Це дозволяє проводити надійні поствиборні перевірки і підрахунки голосів, повідомили в Microsoft.
Також нове ПЗ дозволить стороннім спостерігачам, таким як групи зі спостереження за виборами, політичні партії, журналісти та самі виборці, перевіряти онлайн, чи правильно підраховані голоси.
Повідомляється, що нове ПЗ з’явиться у продажу влітку поточного року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас