В Україні запустили Telegram-бота для ФОП, який платить податки і здає звіти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запустили Telegram-бота для ФОП, який платить податки і здає звіти

Фондовий ринок
2071
Компанії «Юскутум» і «ЛІГА: Закон» запустили чат-бота ReporTax для ФОП. За словами розробників, бот вміє розраховувати і сплачувати податки, а також подавати звіти до держорганів. Підприємці можуть пропустити крайні терміни подання звітності або податкових платежів, що призводить до штрафів – а бот вміє нагадувати дати і пояснювати проблемні питання з податками, повідомляють його творці.
Сервіс коштує 75 грн на місяць, оплату знімають в момент сплати податків раз на місяць.
ReporTax працює в тестовому режимі в Telegram, скоро запустять і його версію в Facebook Messenger. Зараз він працює тільки для третьої групи ФОП без оформлених співробітників (в Україні зараз зареєстровано близько 1,85 млн підприємців-фізосіб, і з них більшість працює саме на цій групі.
Щоб вести бухгалтерію за допомогою бота, потрібно пройти процедуру реєстрації, передати йому дані на кшталт електронної пошти та податкового номера, і завантажити електронний підпис. Далі бухгалтерська робота буде проводитися автоматично: бот буде ставити запитання і на основі отриманих даних здійснювати платежі й оформляти документи. Зараз він вміє розраховувати і сплачувати єдиний податок (для третьої групи – 5% надходжень), єдиний соціальний внесок, подавати звіти в податкову і пенсійний фонд.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас