Українцям можуть дозволити не повертати борги за валютними кредитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям можуть дозволити не повертати борги за валютними кредитами

Кредит&Депозит
2878
Народні депутати подали до Верховної Ради проект “Про внесення змін до прикінцевих та перехідних положень Кодексу України про процедури банкрутства” (№10258).
Документ спрямований на недопущення скасування мораторію на стягнення майна громадян, наданого в якості забезпечення кредитів у валюті, без прийняття спеціального закону.
Зокрема, в кодексі обговорений п’ятирічний перехідний період, який дозволяє реструктурувати такі кредити.
Термін погашення має становити 15 років, якщо загальна площа квартири не перевищує 60 м2 (120 м2 для будинку) або житлова площа укладається в норму 13,65 м2 на людину, яка мешкала на момент укладення договору і яка продовжує мешкати на момент відкриття справи про банкрутство.
“Розв’язання проблеми вирішили відстрочити. Для цього замість розробки концепції врегулювання останньої хочуть скасувати “зайву” норму”, – йдеться в публікації.
18 жовтня 2018 року Верховна Рада у другому читанні ухвалила Кодекс щодо процедур банкрутства. Законопроект №8060 встановлює умови та порядок відновлення платоспроможності боржника-юридичної особи або визнання її банкрутом, а також відновлення платоспроможності фізичної особи.
Метою документа є підвищення ефективності процедур банкрутства, рівня захищеності прав кредиторів, вдосконалення процедури продажу майна боржника на аукціоні, підвищення рівня виконання контрактів і судових рішень, врегулювання відносин з відновлення платоспроможності фізичних осіб, які опинилися у тяжкій фінансовій ситуації і потребують допомоги з боку держави.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас