ПриватБанк забезпечив рекордний прибуток за рахунок збільшення комісійних доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк забезпечив рекордний прибуток за рахунок збільшення комісійних доходів

Особисті фінанси
5
За минулий рік ПриватБанк збільшив чистий комісійний дохід, тобто прибуток від надання послуг та проведення банківських транзакцій, у півтора раза – до 15,2 млрд грн. Такі дані наведено в підтвердженому аудиторською компанією E&Y річному звіті банку.
«Збільшення кількості активних клієнтів на 10% та зростання обсягів транзакцій як у відділеннях, так і в онлайн-каналах дозволили досягти збільшення чистого комісійного доходу на 49% порівняно з 2017 роком», – зазначено в документі.
Згідно з річним звітом ПриватБанку зростання чистих комісійних доходів за умов збільшення порівняно з 2017 роком операційних витрат усього на 14,7% забезпечило банку отримання рекордного за підсумками 2018 року прибутку в розмірі 12,8 млрд грн. «Комісії формують значну частину прибутку банку та є важливим фактором стійкості бізнесової моделі: чистий комісійний прибуток банку на 109% покриває адміністративні витрати», – зазначається у звітності банку.
При цьому за підсумками 2018 року ПриватБанк виявився одним з найкращих серед українських банків за показником перевищення доходів над витратами, що становив 45%. Нагадаємо, за даними НБУ, ПриватБанк домінує на ринку роздрібних безготівкових операцій в Україні та забезпечує надходження 42% чистого комісійного доходу всього банківського сектора.
За матеріалами:
ПриватБанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас