У ЄС вкладуть близько $6 млрд у створення акумуляторів нового покоління для електрокарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ЄС вкладуть близько $6 млрд у створення акумуляторів нового покоління для електрокарів

Технології&Авто
85
У Євросоюзі вкладуть близько $6 мільярдів у створення акумуляторів нового покоління для електрокарів. У проекті візьмуть участь як автогіганти, так і окремі країни.
Про це пише France24 з посиланням на слова міністрів Німеччини і Франції.
У повідомленні йдеться, що понад $1,3 млрд буде інвестовано цими країнами у вигляді державних субсидій. Також створенням “Електричного альянсу” вже зацікавилися Італія, Бельгія, Польща, Австрія і Фінляндія. Разом з тим ще точно не відомо, скільки вони планують інвестувати у розвиток галузі.
Повідомляється, що ще більше $4 млрд надійде від приватних автокомпаній. Зокрема від альянсу Peugeot-Citroen, французького виробника акумуляторів Saft та підрозділу французького нафтового гіганта Total. Загалом у проекті планують взяти участь 35 виробників, пов’язаних з автомобільною галуззю.
Плани з виробництва акумуляторів в Європі пов’язані з тим, що нові екостандарти ЄС підштовхують автогігантів виробляти все більше електрокарів. Разом з тим батареї для авто компанії все так само купують в Азії. Тому в Євросоюзі вирішили запустити власне виробництво, щоб у перспективі економити кошти.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас