Без чого не пустять за кордон на авто: пам'ятка Держприкордонслужби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Без чого не пустять за кордон на авто: пам'ятка Держприкордонслужби

Казна та Політика
5559
Державна прикордонна служба України нагадує, що під час подорожі на автомобілі за кордон, усі водії мають обов’язково оформити Страховий сертифікат міжнародної системи автомобільного страхування «Зелена картка». Він є необхідним для перетину кордону, і його наявність прикордонники перевіряють безпосередньо в пунктах пропуску за допомогою автоматичної системи.
Про це повідомляє офіційний портал Кабінету Міністрів з посиланням на Держприкордонслужбу України.
Страховий сертифікат міжнародної системи автомобільного страхування «Зелена картка» є обов’язковим для перетину кордону, і хто не має «Зеленої картки», того не пропускають через кордон.
За інформацією Держприкордонслужби, з 11 лютого 2019 року всі автомобільні пункти пропуску на державному кордоні підключено до автоматичної системи, яка дає можливість перевіряти наявність сертифікатів «Зелена картка» у базі даних.

Кредитні картки для водіїв

Від початку запровадження Міжнародної системи прикордонники не пропустили через кордон близько 6300 транспортних засобів. Було виявлено майже 60 підроблених та 80 недійсних сертифікатів.
Тож Держприкордонслужба закликає: збираючись у подорож на автомобілі, завчасно подбати про оформлення всіх необхідних документів, необхідних для перетину державного кордону, зокрема і про страховий захист.
За матеріалами:
Вечірній Київ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас