АМКУ розслідує змову двох компаній щодо реконструкції Шулявського мосту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ розслідує змову двох компаній щодо реконструкції Шулявського мосту

Фондовий ринок
452
Одразу дві компанії “Укрбуду” брали участь у тендері щодо реконструкції Шулявського мосту, в результаті чого одна із цих компаній-переможців отримала 600 мільйонів гривень на виконання робіт із ремонту.
Так, зазначену суму грошей розіграли між собою “Північно-український будівельний альянс” і ТОВ “Спецбуд-Плюс”. Обидві компанії входять до корпорації “Укрбуд”.
У результаті такого конкурсу, що супроводжувався численними порушеннями, 600 млн грн отримала компанія “Північно-український будівельний альянс”. Ця компанія належить помічникові народного депутата Максима Микитася Андрію Якусевичу.
Варто зазначити, що раніше ці ж компанії брали участь у тендерах на будівництво корпусу Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова (очікувана вартість 2,8 млрд грн) і реконструкцію гімназії № 59 імені О.М. Бойченка в Голосіївському районі (175 млн грн).
У результаті цих двох тендерів “Укрбуд” порушила антимонопольне законодавство сумарно на 3 млрд грн.
Тому конкурс на ремонт Шулявського мосту також привернув увагу Антимонопольного комітету, який розпочав власне розслідування щодо змови на конкурсі між двома вказаними компаніями.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас