Інформація від Таскомбанк про ситуацію навколо Агроінвестгрупп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інформація від Таскомбанк про ситуацію навколо Агроінвестгрупп

Особисті фінанси
79
Шановні наші клієнти та партнери! В зв’язку з численними зверненнями щодо ситуації, яка склалася навколо групи компаній АГРОІНВЕСТГРУП, ми прийняли рішення у відкритій формі інформувати вас про ситуацію, дії та заходи, які Банк здійснює з врегулювання проблемної заборгованості.
Повідомляємо, що заборгованість перед Банком групи компаній АГРОІНВЕСТГРУП на момент дефолту становила понад 200 000 000 грн.
Кредит забезпечений іпотекою двох елеваторів та іншого нерухомого/рухомого майна сільськогосподарського призначення в т.ч. комерційного автотранспорту, а також заставою зерна, що зберігається на елеваторах АГРОІНВЕСТГРУП за подвійними складськими свідоцтвами, загальною ринковою вартістю понад 400 000 000 грн.
Незважаючи на те, що ринкова вартість всього вище зазначеного майна в значній мірі перевищує суму зобов’язань за кредитом, Банк додатково сформував резерви понад 100 000 000 грн.
Ми відповідально заявляємо про те, що для врегулювання проблемної заборгованості та задоволення прав кредитора і захисту прав наших вкладників Банк здійснює всі необхідні та передбачені чинним законодавством дії. Протягом двох місяців роботи Банком було погашено близько 20 000 000 грн. заборгованості за рахунок реалізації рухомого майна.
Але, попри задоволення законних вимог Банку судом та відсутність заперечень групи компаній АГРОІНВЕСТГРУП щодо вимог кредитора, Банк не має можливості реалізувати свої права і захистити інтереси вкладників у зв’язку з активною протидією та перешкоджанням зі сторони Національної поліції, СБУ та Міністерства юстиції України.
Це, мабуть, вперше в історії банківської системи України сталася ситуація, коли Кредитор не відчув жодного опору зі сторони Боржника, і в той же час зіштовхнувся із саботажем та протидією зі сторони Національної поліції, СБУ та Міністерства юстиції України. На наші офіційні звернення, які були направлені в березні 2019 року Національній поліції, СБУ та Генеральній прокуратурі, щодо врегулювання взаємовідносин, нажаль відповіді досі не отримані.
Найближчим часом Банком буде повторно направлено офіційні звернення до Національної поліції, СБУ, Генеральної прокуратури в т.ч. будуть подані скарги та позови до суду щодо розгляду питання правомірності дій вище зазначених державних органів.
Ми надалі будемо інформувати вас про конкретні дії Національної поліції, СБУ, судової системи та Міністерства юстиції України з висвітленням всіх основних деталей про перешкоджання Банку в задоволенні законних прав кредитора.
Найближчим часом Банком буде проведено прес-конференцію за участі відомих ЗМІ, блогерів та інших зацікавлених організацій, задля максимального висвітлення стану щодо всіх протидій.
Ми публічно звертаємося до НАБУ та Генеральної прокуратури з проханням звернути увагу на ситуацію, що склалася.
За матеріалами:
Таскомбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас