Почали діяти штрафи за незаконне використання символіки Нацполіції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Почали діяти штрафи за незаконне використання символіки Нацполіції

Казна та Політика
299
З сьогоднішнього дня, 2 травня, набрала чинності адміністративна відповідальність за незаконне використання символіки Національної поліції.
Про це йдеться в законі №2584-VIII “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання найменування і ознак приналежності до Національної поліції України”.
Штрафи за незаконне використання символіки Нацполіції набирають чинності через шість місяців після набрання чинності самого закону, який був введений в дію 2 листопада 2018 року.
  • Незаконне використання фізичною особою ознак приналежності до Нацполіції тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – від 17 тис. до 34 тис. грн.
  • Незаконне використання органами державної влади, органами місцевого самоврядування, юридичними особами, фізичними особами – підприємцями, а також громадськими об’єднаннями ознак приналежності, найменування Нацполіції або похідних від нього, в тому числі викладених іноземною мовою, на одязі, транспортних засобах, будівлях, бланках документів, в найменуванні за відсутності ознак діяння, передбаченого Кримінальним кодексом України “тягне за собою накладення штрафу на фізичних осіб – підприємців, посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, юридичних осіб і громадських об’єднань від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 тис. до 51 тис. грн)”.
  • Повторні дії за таке ж правопорушення, якщо протягом року вже було адміністративне стягнення, накладатиметься штраф на фізичних осіб від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян від 51 тис. до 68 тис. грн і на фізичних осіб – підприємців, посадових осіб – від чотирьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян від 68 тис. до 85 тис.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас