Мінфін і Міносвіти готові створити робочу групу щодо підвищення стипендій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін і Міносвіти готові створити робочу групу щодо підвищення стипендій

Казна та Політика
193
На базі комітету Верховної ради з питань освіти можуть створити робочу групу для обговорення питання підвищення стипендій для студентів. Про це заявив голова комітету ВР з питань освіти Олександр Співаковський під час години запитань до уряду.
У свою чергу міністр економіки Оксана Маркарова та міністр освіти Лілія Гриневич заявили, що готові до створення робочої групи.
“Це питання, яке стосується призначення та виплати академічних стипендій. Перша проблема. У нас є студенти, які мають 4, 5 бала і отримують стипендії. Є студенти-трієчники і отримують стипендії. Це стосується економії коштів стипендіального фонду, які залишаються нерозподіленими і повертаються до бюджету, у той час коли ці 10% могли б використовуватись на додаткове заохочення учнів, які мають успіхи. Пропоную зробити робочу групу на базі нашого комітету і внесемо зміни для того, щоб наші студенти могли отримувати справедливу стипендію”, – заявив Співаковський.
Маркарова наголосила, що Мінфін, безумовно, підтримає цю пропозицію у випадку наявності коштів.
“Ми, безумовно, підтримуємо у випадку наявності коштів підвищення академічних стипендій, якщо є така можливість без збільшення у бюджеті… Ми готові до створення робочої групи для того, щоб правильно врегулювати це”, – заявила глава міністерства.
Гриневич також наголосила, що Міносвіти підтримає ідею збільшення стипендій для заохочення студентів.

Довідка Finance.ua:

  • Робоча група у ВР створюється для напрацювання нового порядку виплати та суми стипендій. Вони розробляються, враховуючи можливості та інтереси вищезгаданих міністерств. Після цього законопроект передається на розгляд у Верховну Раду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас