Розроблено перший у світі підекранний сканер відбитків пальців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розроблено перший у світі підекранний сканер відбитків пальців

Технології&Авто
551
Сучасні смартфони все частіше оснащуються вбудованими в дисплей сканерами відбитків пальців, але зустріти таке рішення можна лише в апаратах з OLED-дисплеями, вартість яких вища, ніж у РК-аналогів. Але незабаром ситуація може змінитися – китайські інженери повідомили про завершення розробки технології, яка дозволить забезпечити просунутою системою розблокування навіть бюджетні гаджети з IPS-матрицями.
Раніше вибір OLED-екранів для встановлення біометричного сенсора був пов’язаний з їх можливістю пропускати світло, що дозволяло «фотографувати» відбиток пальця прямо через дисплейний модуль. Компанія Fortsense оголосила, що успішно розробила оптичний датчик для РК-панелей. За заявою інженерів, їм вдалося значно поліпшити конструкцію сенсора шляхом зміни схеми підсвічування LCD-екрана.
Компанія також розповіла про застосування особливого алгоритму на основі нейромережі з функціями глибокого навчання для оптимізації отриманих даних і швидкого розпізнавання відбитків. Повідомляється, що швидкість спрацьовування сенсора нового типу порівнянна з актуальними рішеннями конкурентів.
Точні терміни масового виробництва нових сканерів компанія не повідомила – імовірно в складі смартфонів з IPS-дисплеями новинка дебютує вже в 2020-му.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас