В редакції Finance.ua був обшук, вилучено ноутбуки і сервери. Вважаємо, що обшук незаконний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В редакції Finance.ua був обшук, вилучено ноутбуки і сервери. Вважаємо, що обшук незаконний

14822
24 квітня в редакцію Finance.ua прийшли з обшуком представники поліції і прокуратури. В результаті 11-годинного обшуку у співробітників компанії забрали робочі комп’ютери, а з серверної винесли всі сервери.
Старалися, щоб на роботу сайту обшук не вплинув. «До несподіванок у вигляді обшуків ми почали готуватися ще за часів Януковича, – каже директор Finance.ua Сергій Віндерських. – Тому сайт продовжує працювати, навіть якщо виносять наші сервери в Україні».
З пред’явлених нам документів ми дізналися позицію правоохоронців. Вони вважають, що Finance.ua під виглядом фінансової організації зв’язалася з якимось «потенційно потерпілим», якому був потрібен кредит, і попросила зробити «страховий внесок в розмірі 15%» для отримання кредиту, а потім вивела отримані гроші в офшори.
«Вважаємо ці звинувачення абсурдними. Finance.ua розвиває сервіс порівняння кредитів у банках і МФО, який дозволяє вибрати кредит і відправити онлайн-заявку в кредитні організації. При цьому ми ніколи не беремо грошей з користувачів сервісу, не просимо робити ніяких платежів або внесків. Finance.ua фінансується за рахунок розміщення реклами і комісій від банків за залучених клієнтів і не бере грошей з користувачів», – розповів Сергій Віндерських.
Наше завдання – допомогти користувачу розібратися в тарифах банків і фінкомпаній, а потім зручно замовити обраний продукт.
«Для всіх відвідувачів наш сервіс порівняння кредитів безкоштовний. У 2018 році завдяки йому кредит або кредитну картку отримали 49 тисяч осіб. Зараз наші адвокати готують скарги на проведення незаконного обшуку», – зазначає директор Finance.ua.

Довідка Finance.ua:

  • Finance.ua – український сайт про фінанси, запущений в 1999 році як інформаційне агентство.
  • Щоденна аудиторія – понад 100 тис. осіб.
  • З 2018 року сайт активно розвиває сервіси порівняння кредитів і банківських карток.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас