Цьогоріч ФДМУ уже перерахував до бюджету понад 500 мільйонів від оренди держмайна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цьогоріч ФДМУ уже перерахував до бюджету понад 500 мільйонів від оренди держмайна

Казна та Політика
69
За неповних 4 місяці 2019 року Фонд державного майна перерахував до бюджету 528,7 мільйона гривень за оренду державного майна.
Про це повідомив в. о. голови Фонду державного майна України Віталій Трубаров у Facebook.
“Рубіж у півмільярда гривень пройдено. Фонд перерахував до бюджету країни за неповних 4 місяці нового року 528,7 мільйона гривень за оренду державного майна. Це хороші показники із суттєвим випередженням планових завдань. Вже виконано 44,07% від встановленого на 2019 рік бюджетного завдання у 1,2 мільярда гривень”, – написав Трубаров.
Він зазначив, що державне майно має попит, особливо в промислових регіонах країни. Однак неприйняття нового закону про оренду гальмує розвиток орендних відносин між державою і бізнесом, величезна частина державного майна продовжує занепадати або незаконно здається в оренду балансоутримувачами.
Очільник Фонду пояснив, що новий закон – це насамперед електронні аукціони, мінімальний час передачі майна в оренду, спрощена процедура укладання договору, без додаткових запитів і дозволів, ефективний захист від недобросовісних орендарів, повна заборона оренди юридичним і фізичним особам, пов’язаним з країною-агресором Російською Федерацією та багато інших норм, необхідних для розвитку цивілізованого ринку оренди.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас