АМКУ оштрафував на 55 млн гривень групу "ТАС" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував на 55 млн гривень групу "ТАС"

Фондовий ринок
568
Антимонопольний комітет (АМКУ) оштрафував на 55 млн гривень групу “ТАС” за купівлю з порушенням законодавства про економічну конкуренцію і санкційного законодавства виробника металевих виробів заводу “Дніпрометиз” (Дніпро) у однієї з найбільших в світі вертикально інтегрованих сталеливарних і гірничодобувних компаній “Северсталь” (Росія).
Про це повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
“Було визнано, що зазначену угоду було здійснено з порушенням законодавства про захист економічної конкуренції та санкційного законодавства. На відповідача – групу “ТАС” накладено штраф у розмірі 55 млн гривень”, – написав він.
Підприємство “Дніпрометиз” є публічним акціонерним товариством і спеціалізується на випуску низьковуглецевої продукції: дроту, сіток, цвяхів.
Поставки здійснюються на ринки України і Росії, в Європу, країни Співдружності Незалежних Держав.
Як повідомляли Українські Новини, в 2018 році в порівнянні з 2017 роком “Дніпрометиз” за попередніми даними скоротив прибуток в 3,6 рази до 15,205 млн гривень.
В кінці жовтня 2017 року “Северсталь” продала 98,6% акцій заводу “Дніпрометиз”.
Зокрема, дочірня компанія “Северсталі” Cambay Services Ltd завершила угоду з продажу 100% акцій Dealzone Holding Ltd, що володіє 98,6% українського підприємства ПрАТ “Дніпрометиз” компанії Devisal (Кіпр).
Кінцевим бенефіціарним власником Devisal є Сергій Тігіпко.
Devisal Limited є міноритарним акціонером ряду компаній Сергія Тігіпка (СК “ТАС”, СГ “ТАС”, ТАС Ессет Менеджмент).
Раніше група “ТАС” контролювала “Дніпрометиз”, однак “Северсталь” придбала 60% акцій “Дніпрометизу” в 2006 році, згодом збільшивши частку до 98,657%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас