У Києві пропонують збільшити штрафи за викидання сміття повз урну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві пропонують збільшити штрафи за викидання сміття повз урну

Казна та Політика
837
Постійна комісія Київської міської ради з питань екологічної політики підтримала проект звернення до Верховної Ради щодо вирішення проблеми викидання відходів у неналежних місцях.
Про це повідомляє прес-служба Київради.
Як зазначають депутати Київради, неконтрольоване й переважно безкарне викидання сміття в не призначених для цього місцях стало серйозною проблемою. Органи місцевого самоврядування не спроможні самостійно вирішити це питання. Адже передбачені чинним законодавством механізми притягнення до відповідальності винних у порушеннях в сфері поводження зі сміттям не є ефективним.
«Зокрема, в Кодексі України про адміністративні правопорушення відсутня окрема стаття, яка б передбачала відповідальність за викидання сміття. Розміри штрафів та механізм їх накладення є недостатньо дієвими. Це необхідно вдосконалювати на законодавчому рівні. Тому ми хочемо закликати Верховну Раду прискорити прийняття законопроекту «Про внесення змін та доповнень до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо викидання відходів у неналежних місцях)». Документ дозволить посилити відповідальність тих, хто засмічує місто та країну, – зазначив ініціатор проекту рішення, депутат Київради Максим Борозенець.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас