Судді, які ухвалили рішення щодо "Привату", поскаржилися на тиск Порошенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Судді, які ухвалили рішення щодо "Привату", поскаржилися на тиск Порошенка

Фондовий ринок
3786
Колегія суддів, яка задовольнила позов олігарха Ігоря Коломойського і скасувала рішення про націоналізацію “Приватбанку”, поскаржилася на тиск глави держави у Вищу раду правосуддя, Генпрокуратуру та Державне бюро розслідувань.
Про це 23 квітня повідомляє прес-служба суду.
Йдеться про суддів Окружного адміністративного суду Києва Ігоря Качура, Володимира Келеберду та Віталія Амельохіна.
Зокрема, судді звернулися до голови ВСП із заявами про втручання в їхню діяльність, а також до керівництва ГПУ та ДБР із заявами про скоєння кримінального злочину.
“Судді просять розпочати досудове розслідування щодо глави держави, міністра юстиції і голови НБУ, шляхом внесення відповідних відомостей до ЄРДР, за результатами якого винні особи будуть притягнуті до кримінальної відповідальності”, – йдеться в повідомленні.
У своїх заявах до ВРП вони просять вжити заходів, щоб забезпечити захист “від свавільних і протиправних дій керівництва держави”.
До ДБР вони звернулися із заявою про вчинення злочину президентом Петром Порошенком, міністром юстиції Павлом Петренком і головою Національного банку Яковом Смолієм, а також порушенням перед парламентом питання про ініціювання процедури імпічменту нинішнього президента”.
Судді просять ВРП звернутися до ВККСУ про неприпустимість проведення оцінки суддів Окружного адмінсуду через конфлікт інтересів у зв’язку із прямою вказівкою Порошенка перезавантажити цей суд”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас