У найближчі тижні можна очікувати зростання цін на дизель і бензин - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У найближчі тижні можна очікувати зростання цін на дизель і бензин - експерт

Енергетика
862
Вчора на відкритті ринку ціни на нафту марки Brent зросли до 73 доларів за барель. Зростання за рік склало 20 доларів. Сприяло цьому скасування пільгового дозволу для імпортерів іранської нафти – вже після 2 травня пільг не буде. Це обмежить продажі іранської нафти і скоротить пропозицію нафти на 1 млн барелів на день.
В першу чергу це вдарить по країнах, у яких був дозвіл на імпорт цієї нафти: Китай, Індія, Японія, Південна Корея, Італія, Греція, Туреччина і Тайвань.
Незважаючи на те, що Україна не є імпортером іранської нафти через відсутність інфраструктури в українських портах для прийому належної кількості ресурсу, зростання цін ми відчули вже зараз.
До обмежень з боку РФ у нас додаються санкції та зростання цін на світових ринках, що вже веде ціни на нафту вище 70 доларів. І, як наслідок, можна очікувати зростання цін дизеля і бензину вже протягом найближчих тижнів. Потенційно до відміток в 33 гривні, за умови стабільності гривні.
Ціни на автогаз також зростатимуть, але помірними темпами. Зростання ціни буде сформоване, але через сезонність ціни влітку на нього нижче, ніж взимку, що і буде поки що їх стримувати. Таким чином, ціни на газ стабілізуються біля відміток в 14 гривень за літр.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас