Для скасування літнього часу Мінекономрозвитку очікує остаточного рішення ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для скасування літнього часу Мінекономрозвитку очікує остаточного рішення ЄС

Світ
616
У разі ухвалення ЄС остаточного закону про скасування переходу на літній час, Міністерство економічного розвитку України звернеться до Кабінету Міністрів України щодо можливості внесення відповідних змін у законодавство. Водночас рішення Європейської Комісії та Європарламенту не є остаточним рішенням у цьому питанні.
Про це повідомили в прес-службі Мінекономрозвитку України.
“Мінекономрозвитку здійснює моніторинг ініціатив ЄС про зміну порядку обчислення часу … У разі ухвалення ЄС остаточного закону про скасування переходу на літній час, Мінекономрозвитку звернеться до Кабінету Міністрів України щодо можливості внесення відповідних змін у законодавство”, – повідомили в прес-службі.
Так, у Міністерстві нагадали, що станом на сьогодні порядок обчислення часу на території України визначений постановою Кабінету Міністрів України № 509 – час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3:00 на одну годину вперед і в останню неділю жовтня о 4:00 на одну годину назад.
Аналогічний порядок обчислення часу діє на території Європейського Союзу на підставі Директиви 2000/84/ ЄС Європейського Парламенту і Ради від 19.01.2001 про перехід на літній час.
У Міністерстві водночас помітили, що Європейська комісія разом з Європарламентом підтримали скасування переведення годинників двічі на рік у 2021 році.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас