В МЕРТ розповіли про позитивний вплив короткострокової міграції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В МЕРТ розповіли про позитивний вплив короткострокової міграції

Казна та Політика
402
Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов вважає короткострокову міграцію позитивним явищем.
Він зазначив, що в країні є дефіцит робочої сили. Це стимулює зростання зарплат.
“Є нормальне бажання людей жити і працювати краще, якщо вони розуміють, що десь зарплати більші. Це і є наша відповідь бізнесу. Ви маєте бути конкурентоздатними принаймні з нашими найближчими сусідами – з Польщею, Словаччиною і так далі. Насправді, я один з небагатьох людей, які бачать в короткостроковій міграції позитиви. І це не тільки якісь грошові потоки, які люди перераховують назад, грошові перекази в Україну, але це можливість для людей подивитися, як реально працюють розвинені економіки, які там стандарти праці, подивитися, чого вони мають вимагати від свого роботодавця з точки зору техніки безпеки праці і так далі. І потім імплементувати це в Україні”, – сказав він.
На думку Нефьодова, одна з причин, чому на Сході України ефективно працювала російська пропаганда, полягає в тому, що 80% жителів Донецької і Луганської областей не виїжджали навіть за межі своєї області.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас