Укртрансгаз судиться з податковою через майже мільярд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укртрансгаз судиться з податковою через майже мільярд гривень

Фондовий ринок
265
Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом компанії Укртрансгаз проти Офісу великих платників податків ДФС про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень від 28 серпня 2018 року.
Зокрема, йдеться про два податкові повідомлення-рішення, якими Державна фіскальна служба зобов’язала Укртрансгаз сумарно виплатити 833,5 млн грн з податку на прибуток.
В кінці березня 2019 року Шостий апеляційний адмінсуд відмовив Офісу великих платників податків ДФС в апеляційній скарзі. Таким чином, суд залишив без змін рішення Окружного адмінсуду Києва від 30 листопада 2018-го, яким Офіс був зобов’язаний надати в Держказначейство висновок про повернення Укртрансгазу суми надміру сплаченого ПДВ на 120 млн грн.
“Матеріали справи свідчать, що показники уточнюючих декларацій з податку на додану вартість зменшували суми сплачених узгоджених податкових зобов’язань за попередні періоди, не відбиваючись на рахунку Укртрансгазу в СЕА ПДВ та накопичуючись на ИКПП (інтегрованої картці платника податку) товариства”, — йдеться у висновку суду апеляційної інстанції.
“Таким чином, суми, відображені в ІКПП Укртрансгазу, є надмірно сплаченими”, – додали в суді.
За даними ДФС, за 2018 рік Укртрансгаз сплатив до зведеного бюджету більш ніж 6,6 млрд грн.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас