Оновлення Windows зламало всі антивіруси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оновлення Windows зламало всі антивіруси

Фондовий ринок
3061
Оновлення операційних систем сімейства Windows, а конкретніше KB4493472 для Windows 7 і Windows Server 2008 R2 або KB4493446 для Windows 8.1 і Windows Server 2012 R2, випущене 9 квітня, викликає проблеми з антивірусним програмним забезпеченням.
В останні кілька днів Microsoft додає все більше антивірусних сканерів в свій список «відомих проблем».
На момент в списку перебуває вже антивірусне програмне забезпечення від Sophos, Avira, ArcaBit, Avast, а тепер і McAfee.
Комп’ютери з останнім оновленням Windows і антивірусним ПЗ зазначених постачальників працюють нормально рівно до моменту, поки не буде зроблена спроба увійти в систему, після чого вона перестає відповідати. Не зовсім зрозуміло, чи зависає система взагалі, чи просто працює дуже повільно. Деякі користувачі повідомляють, що все-таки змогли увійти у Windows під своїм обліковим записом користувача, але цей процес зайняв у них десять і більше годин.
Завантаження в безпечному режимі працює як звичайно, і зараз рекомендується використовувати її для відключення антивірусних додатків і нормального завантаження системи після цього. Sophos повідомляє, що додавання власного каталогу антивіруса (тобто каталогу, куди встановлено антивірус, наприклад, C:Program Files (x86)SophosSophos Anti-Virus) в список виключень у самого себе виправляє проблему, що виглядає трохи дивним.
Microsoft зупинила поширення оновлення для користувачів Sophos, Avira і ArcaBit, що ж стосується McAfee, то компанія поки що вивчає ситуацію. ArcaBit і Avast випустили оновлення, які повинні виправити цю помилку. Avast рекомендує залишити систему на екрані входу приблизно на 15 хвилин, а потім перезавантажити комп’ютер, антивірус за цей час повинен автоматично оновитися у фоновому режимі.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас