З початку року Держаудитслужба виявила порушень на 625 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку року Держаудитслужба виявила порушень на 625 млн грн

Казна та Політика
260
В результаті перевірок і ревізій працівники Державної аудиторської служби виявили порушень на загальну суму 625 млн грн.
Про це повідомила прес-служба Держаудитслужби.
Як відзначили в прес-службі, за результатами ревізій і перевірок загальний обсяг виявлених порушень, наслідком яких стали втрати ресурсів за звітний квартал, склав понад 625 млн грн. Відшкодування і відновлення втрат забезпечено на суму майже 218 млн грн, що становить третину (34,9%) від виявленої суми.
У зв’язку з виявленими правопорушеннями, в правоохоронні органи передано 185 ревізійних матеріалів, за результатами розгляду яких розпочато 147 досудових розслідувань, долучено до кримінальних проваджень 69 матеріалів заходів контролю та вручено 73 повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину.
До суду пред’явлено 8 позовів на суму 1,5 млн грн та ініційовано 84 позови перед органами прокуратури, об’єктом контролю або його органами управління, іншими державними органами.
Також з початку року представники Держаудитслужби здійснили понад 2,2 тисячі моніторингів закупівель, за результатами яких попередили порушень на суму понад 3 мільярди гривень, у тому числі шляхом скасування торгів та розірвання договорів.
Всього з початку року органи Служби завершили понад 2,6 тисячі заходів державного контролю, з яких 289 ревізій і перевірок, 94 аудити і понад 2,2 тисячі – моніторингів закупівель.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас