День фінансів, 19 квітня: що з Приватом, Інтернетом речей на дорогах, експортом нафти в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 19 квітня: що з Приватом, Інтернетом речей на дорогах, експортом нафти в Україну

446
П’ятниця, 19 квітня. Рішення щодо ПриватБанку: вчора, сьогодні, завтра…
Місія нездійсненна? Голова Міністерства фінансів України Оксана Маркарова заявила про те, що вчорашнє рішення Окружного адміністративного суду Києва про визнання незаконною націоналізацію ПриватБанку буде досить важко виконати, бо це передбачає повернення більш ніж 155 млрд гривень коштів державного бюджету. Міністр нагадала, що в рамках докапіталізації ПриватБанку держава випустила облігації внутрішньої держпозики на цю суму. І лише незначна частина цієї суми була монетизована.
Реакція Штатів і ЄС. Європейський Союз офіційно приєднався до США і Європейського банку реконструкції та розвитку в підтримці націоналізації українського ПриватБанку. «Ми схвалюємо реформу корпоративного управління Приватбанку на чолі з незалежною наглядовою радою, а також трансформацію його бізнес-моделі, що вже призвело до посилення ефективності та стабільності всієї банківської системи», — говориться в заяві.
Думка Коломойського. Колишній власник “ПриватБанку” Ігор Коломойський заявив, що ПриватБанк насправді збитковий, а отриманий банком прибуток забезпечують державні боргові облігації, якими банк докапіталізували після націоналізації. Читати голосом Коломойського: «Як влили ОВДП, так нехай і заберуть назад. Ці цінні папери в банку на спецрахунку. ПриватБанк збитковий, і якби не відсотки за ОВДП, то він би «заробив» мінус $400 млн».
А що ж з вкладниками? Повернення ПриватБанку попереднім власникам не передбачено законодавством, кажуть у Нацбанку. Але, якщо таке і станеться — Фонду гарантування вкладів доведеться виплатити вкладникам близько ста мільярдів гривень! Рахував голова Національного банку Яків Смолій.
Далі про дебати! Ні, не дочекаєтеся. 😀 Краще про корисне:
Муніципальна “Картка киянина”. Що за «звір» такий і навіщо він потрібен. А ви знали, що за допомогою картки киянина можна не тільки оплачувати проїзд або отримати знижку на хліб, але навіть записати дитину в дитячий садок. Про всі переваги картки, а також про те, де і як її оформити — розповідаємо тут.
«Північний потік-2». Виявляється, ось як! Німецький депутат каже, що «Північний потік-2» не тільки не зашкодить Україні, а може навіть допомогти нашій країні. Погляд Нілса Шміда.
Ями, Інтернет речей, 5G на українських дорогах. Викреслити зайве. Омелян обіцяє Інтернет речей на дорогах України. Для цього, стверджує міністр інфраструктури, вже підписали меморандум з міжнародними партнерами. І що важливо, відразу після підписання переходять в активну фазу співпраці — пілотного проекту (це вам не Hyperloop!). Ще вчора почалися монтажні роботи з обладнання пілотної ділянки траси Е01 сучасними технологіями інтернет-речей. Розповідаємо, чого ж очікувати в цьому напрямі далі.
Заборона РФ. Ні, не здивували. В Мінекономрозвитку заявили, що нові санкції Росії проти України — недружній, але очікуваний крок. Йдеться про заборону ввезення з України в Росію паперової, металургійної, машинобудівної продукції, товарів легкої промисловості, а також обмеження постачання з Росії в Україну нафти і нафтопродуктів. Але в Мінекономрозвитку запевняють, що не все так страшно. І ось чому.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас