У Facebook визнали, що паролі мільйонів користувачів Instagram зберігали незашифрованими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Facebook визнали, що паролі мільйонів користувачів Instagram зберігали незашифрованими

Світ
266
Керівництво компанії та однойменної соціальної мережі Facebook зізналося, що паролі від акаунтів декількох мільйонів користувачів мережі Instagram, якою вона володіє, були розміщені на внутрішніх серверах компанії в незашифрованому вигляді.
Як наголошується в документі, опублікованому в четвер на офіційній сторінці Facebook, співробітники компанії могли безперешкодно ознайомитися з ними.
У публікації, датованій кінцем березня, йшлося про те, що в січні в соціальній мережі була проведена “регулярна перевірка”. “Ми виявили, що паролі деяких користувачів зберігаються в читабельному (незашифрованому) вигляді у внутрішніх системах зберігання даних, – говорилося в повідомленні. — Ми виправили ці недоліки і повідомимо всіх, чиї паролі зберігалися таким чином”.
У компанії підкреслили, що мова йде про сотні мільйонів користувачів Facebook Lite (додаток з усіченим набором функцій), десятки мільйонів користувачів Facebook і десятки тисяч користувачів Instagram.
Однак у четвер в публікацію були внесені доповнення.
“З того моменту, як був розміщений цей пост, ми виявили додаткові списки паролів Instagram, які зберігалися в читабельному форматі. За нашими підрахунками, ця проблема торкнулася мільйонів користувачів Instagram. Ми повідомимо цих користувачів так само, як і всіх інших”, – йдеться в публікації.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас