День фінансів, 18 квітня: про незаконну націоналізацію Приватбанку, ломбарди та субсидії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 18 квітня: про незаконну націоналізацію Приватбанку, ломбарди та субсидії

731
18 квітня, четвер. Сьогодні суд визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку, як відреагували НБУ, Мінфін і сам ПриватБанк.
Суд визнав незаконною націоналізацію Приватбанку. Сьогодні окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського про націоналізацію ПриватБанку. Суд визнав недійсним з моменту укладення договір купівлі-продажу державою акцій банку. Відповідачі не довели, що є підстави визнати ПриватБанк неплатоспроможним.
Як відреагував Нацбанк? У Нацбанку повідомили, що мають намір оскаржити це рышення. “Повернення банку неможливе! Єдиним акціонером банку є народ України, і ми цього не допустимо. Держава витратила, для того щоб цей банк працював, 155 млрд гривень. Це кошти платників податків”, – сказала заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
Як відреагував Мінфін? Міністерство фінансів України не згодне з рішенням суду і готується до подання апеляційної скарги. Зазначається, що капітал ПриватБанку мав від’ємне значення, і держава стала гарантом виконання усіх зобов’язань перед клієнтами банку та збереження коштів громадян.
Як відреагував сам банк? Прес-служба банку повідомляє, що визнання процедури націоналізації ПриватБанку незаконною поки що ніяк не вплине на роботу фінустанови. “Банк за будь-яких умов продовжить свою стабільну роботу, як це і було завжди, всі 27 років існування банку”, – йдеться в повідомленні.
Про інші важливі новини четверга:
Переоформлення субсидій. Повторно подавати заяву та декларацію про доходи необхідно 5 категоріям. Річну субсидію перерахують на основі доходів, які були отримані в 3-4 кварталах 2018 року. А допомогу на опалювальний сезон 2019-2020 років – на основі доходів 1-2 кварталів 2019 року.
Ломбарди та обмін валюти. Українським ломбардам хочуть дозволити здійснювати валютообмінні операції. Як повідомили в Нацкомфінпослуг, найближчим часом регулятор ініціює спільну зустріч з учасниками ринку і Національним банком, щоб з’ясувати, чи готові до таких ініціатив чиновники і самі ломбарди.
Нові візові правила для Шенгенської зони. Європарламент підтримав запровадження нових правил видачі віз для короткострокового перебування громадян третіх країн в Шенгенській зоні. Так, плату за візу збільшено з 60 до 80 євро. Мандрівники зможуть подавати свої заявки за 6 місяців до запланованої поїздки. Також буде можливість отримувати багаторазові візи і поступово збільшувати строк дії від 1 року до 5 років.
У програмі «Бонус до депозиту» з’явився новий учасник – Альфа Банк. Строк вкладу, ставки за депозитом “Альфа Депозит”, а також умови участі у програмі можна побачити тут.
А також дивіться наше нове відео, куди ще, якщо не у депозити, можна інвестувати гроші українцям:
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас