На Житомирщині будують ще одну сонячну електростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Житомирщині будують ще одну сонячну електростанцію

Енергетика
688
У Коростенському районі на Житомирщині будують сонячну електростанцію (СЕС) 25-30 МВт, в яку інвестує компанія Upgrade Energy із Бельгії.
Про це повідомляє Житомирська ОДА.
«У лютому розпочали будівництво першої черги ТОВ «Іршанська СЕС», що в Коростенському районі, потужністю 5,9 МВт. Компанія вже встановила близько 18 тис. окремих фотоелектричних модулів та близько 6,5 тис. паль, наразі триває монтаж столів та ФЕМ. Крім цього, у березні відбулися громадські слухання щодо встановлення «зеленого» тарифу на виробництво електричної енергії. Загальна потужність проекту станції становитиме 25-30 МВт», – розповів директор департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОДА Віктор Градівський.
Зазначається, що нині активно триває будівництво СЕС в смт Чоповичі Малинського району. Проект реалізується за результатом меморандуму, який голова ОДА Ігор Гундич підписав із компанією GESS.
Крім того, завершуються роботи з проектування будівництва фотоелектричної станції ірландською компанією Altostrata Energy Limited в Лугинському районі.
А у Хорошівській ОТГ провели громадські слухання щодо встановлення «зеленого» тарифу на електричну енергію, яка вироблятиметься на сонячній електростанції ТОВ «К СЕС» потужністю 20, в яку інвестує Better Energy Energo P/S із Данії.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас