Аналітики перелічили фактори, що підтримують ціни на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики перелічили фактори, що підтримують ціни на нафту

Енергетика
284
Ціна на нафту на торгах у четвер практично не змінилася в порівнянні з попереднім днем. Про це повідомляє сайт Investing.com.
“Ціни на нафту практично не змінилися після того, як Управління енергетичної інформації (EIA) повідомило про перше скорочення запасів нафти за чотири тижні”, – уточнюється в повідомленні.
Від початку року діють обмежувальні заходи ОПЕК+, які підтримують стабільні ціни на нафту в обсязі 1,2 мільйона барелів нафти в добу.
Фактором підтримки ціни на нафту може бути відмова Росії від продовження обмеження видобування сировини. Також на Investing.com відмічається несподіване продовження зростання економіки Китаю у першому кварталі та санкції США проти Венесуели та Ірану. Ф’ючерси на марки WTI і Brent торгувалися на позначках $ 63,80 і $ 71,61 за барель відповідно.
EIA також звітує про зменшення запасів бензину на 1,17 млн барелів, а дистилятів – на 0,36 млн барелів, позаяк прогнозувалося зменшення у кількості 0,85 млн барелів.
Напередодні EIA повідомило, що у минулому тижні запаси нафти скоротилися на 1,4 мільйона барелів – більше, ніж прогноз у 1,2 мільйона барелів. Три попередні тижні запаси сировини зростали – наявний приріст у 17 мільйонів барелів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас