"Метінвест" можуть оштрафувати на 600 мільйонів доларів за придбання заводу Абрамовича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Метінвест" можуть оштрафувати на 600 мільйонів доларів за придбання заводу Абрамовича

Фондовий ринок
507
Структура власності “Дніпровського коксохімічного заводу” містить ознаки того, що компанія “Метінвест” отримала контроль над заводом без дозволу Антимонопольного комітету.
Антимонопольний комітет розгляне звернення Metinvest B.V про надання згоди на придбання “Дніпровського коксохімічного заводу”.
Схема власності “Дніпровського коксохіму” містить ознаки того, що “Метінвест” отримав контроль над заводом ще в кінці 2013 року, тобто без дозволу АМКУ, повідомляє видання “Наші гроші”.
Зокрема, при зміні власності заводу фігурували кіпрські компанії, які в 2018 році “Метінвест” використовував при придбанні “Донецьксталі” і “Шахтоуправління “Покровське”.
Крім того, посади в керівництві “Дніпровського коксохіму” в останні роки обіймали особи, пов’язані зі структурами Ріната Ахметова.
В такому випадку Комітет зможе відповідно до п. 12 ст. 50 закону “Про захист економічної конкуренції” оштрафувати “Метінвест” за концентрацію без отримання відповідного дозволу.
Відповідно до п. 2 ст. 52 закону, штраф за таке порушення накладається в розмірі до 5% доходу суб’єкта господарювання за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
Загальний дохід “Метінвесту” в 2018 році становив 11,88 млрд доларів.
Таким чином, штраф за несанкціоноване придбання “Дніпровського коксохімічного заводу” може становити до 590 млн доларів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас